torstai 19. tammikuuta 2012

Kostea suklaakakku

Tänään viimein leivottiin lapsen kanssa "mutakakkua", jota on pyydetty melkein joka päivä viimeisen parin viikon aikana. Ohje on tosi helppo, ja olemme tehneet tätä niin monta kertaa, että 8-vuotias taitaa kohta suoriutua itse koko hommasta.

Näin se käy:

Huolellinen vatkaus on kaiken a ja o.


Vielä parhaat palat päälle.


Ja voilá! Uunista ulos.

Tämä kullanarvoinen resepti on peräisin Kotivinkistä 7/2011:

100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
(50 g tummaa suklaata)

  1. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon lämmin voisula.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voidetuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. 24 cm).
  3. Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele taikinaan. Kypsennä kakkua 150 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Mutakakku on kyllä taivaallista;) En oo hetkeen sitä leipaassu, pitääski koittaa teherä. Toissapäivänä väsättii pitkästä aikaa mokkapaloja-niitä meirän mukulootten herkkuja!

    VastaaPoista